Gdzie można opierniczyć dobrego kebaba na Bemowie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Znajomy kupił demówkę z przebiegiem ok. 8 tys km. Okazało się, że silnik (niewielki benzyniak) połyka ok. 1.5 litra oleju na 5 tys. km :shock: Gwarancja oczywiście nic nie daje bo wiadomo jakie są normy producenta dot. zużycia oleju
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

hę :?: :szeroki_usmiech
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• pkacz
      Ambiente
      • 2008
      • 214
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

W Sajgonie na skrzyżowaniu Wrocławskiej i Widawskiej były kiedyś niezłe, szczególnie jak się zamówiło podwójne mięso Ale ostatnio jadłem tam ze 3 lata temu więc nie ręczę...

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez pkacz
        W Sajgonie na skrzyżowaniu Wrocławskiej i Widawskiej były kiedyś niezłe, szczególnie jak się zamówiło podwójne mięso Ale ostatnio jadłem tam ze 3 lata temu więc nie ręczę...
        no właśnie, ja to jeszcze dawniej i nie wiem co teraz jest dobrego, a mnie naszło
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

szkoda, na cichej jest dobry kebab u pita ale to w Wadowicach :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

szkoda jak chcesz dobrego Kebaba to polecam pofatygowac się z Bemowa na Bielany
            Przy placu Wilsona jest Kebab ASAD gdzie podaja genialna baranine na cienkim cieście. Do tego do środka można sobie domówić oliwki, fete, humus, frytki czy co tamjeszcze wymyslimy
            http://www.facebook.com/#!/asadkebab

Dokładna lokalizacja kebaba tutaj:

Wadą jest to że czynnny tylko do 22.
            Na samym placu jest jeszcze Kebab Alamera czy jakos tak... Nie polecam:/
            Adam

Komentarz

• gstan
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 106

Mi raz polecono kebaba przy rondzie na Redutowej, otwarte 24h.
              Jadłem tam kebaba z baraniny i był całkiem całkiem.
              Grzesiek
              Octavia 2 Elegance

Komentarz

• mozgi
                L&K
                • 2009
                • 1128
                • Octavia I (1U2)
                • AKL 1.6 MPI 101 KM

ja polecam na placu Wilsona kebab Amrit lub przy szpitalu bródnowskim też Amrit, zawsze tam tyle ludzi i piwko można wypić :wink: , http://www.amrit.pl/kontakt.php ,
                ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

kurde, wszystko już daleko, oprócz sajgonu, jak dalej to ja z kolei polecam jaffara na puławskiej róg narbutta, ale też ostatnio ze 2 lata temu korzystałem
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mozgi
                    ja polecam na placu Wilsona kebab Amrit lub przy szpitalu bródnowskim też Amrit, zawsze tam tyle ludzi i piwko można wypić :wink: , http://www.amrit.pl/kontakt.php ,
                    ale tylko z baraniną, podają też z mięsem z kurczaka ale to jest fuj, mięcho nie do zjedzenia.
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• mozgi
                      L&K
                      • 2009
                      • 1128
                      • Octavia I (1U2)
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM

loru ja tylko baraninę biorę :wink:
                      ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                      Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• P_iotrek
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 83

Witam...ja tego nie jadam, ale jest na Czumy przy PoloMarkecie...kolega tam jada i sobie chwali...
                        Turbo ARL = 186KM / 382Nm

Komentarz

• b707
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1272

Zamieszczone przez mozgi
                          O to tego nie polecam właśnie... Nie różni się niczym od budy z Kebabem na rogu Reymonta i Broniewskiego... Fakt z baranina troche lepiej... Ale nawet z tym mięsem to padlina w porównaniu to tego co oferowała śp Amira na marszałkowskiej... Amira to mało mięsa, surówka taka Sobie a sos wręcz paskudny... Może faktycznie po paru piwach do zjedzenia zwłaszcza że tanio... Ale osobiście wole juz zrezygnowac z piwa i za 14zł zjeść coś porządnego w Asadzie.

Amrit to sieciówka... taki McDonald wśród kebabów..

Zamieszczone przez szkoda
                          kurde, wszystko już daleko, oprócz sajgonu, jak dalej to ja z kolei polecam jaffara na puławskiej róg narbutta, ale też ostatnio ze 2 lata temu korzystałem
                          Zajrzyj do Asadu nie porzałujesz....
                          Warszawska sekcja autogaleria.pl robi tam Night Spoty od kiedy zamknieto Amire

Jak idzie o baranine to chyba tylko Efez i kebab na rogu marszałkowskiej i świetokrzyskiej moga się z nim równać.
                          pzdr
                          Adam

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez P_iotrek
                            Witam...ja tego nie jadam, ale jest na Czumy przy PoloMarkecie...kolega tam jada i sobie chwali...
                            ooooooo właśnie, właśnie o tym słyszałem, że dobry, no i blisko
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• 2pac
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1476
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

skoro juz polecanie, to na św bonifacego/maltanska na sadybie jest full wyczes
                              President Johnny II + President Florida/ ML-145
                              O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                              OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• yarecki
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 130

Wprawdzie nie Bemowo - ale ja polecam Efes na Francuskiej ;-)

Komentarz

• mozgi
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1128
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez b707
                                  Zamieszczone przez mozgi
                                  O to tego nie polecam właśnie... Nie różni się niczym od budy z Kebabem na rogu Reymonta i Broniewskiego... Fakt z baranina troche lepiej... Ale nawet z tym mięsem to padlina w porównaniu to tego co oferowała śp Amira na marszałkowskiej... Amira to mało mięsa, surówka taka Sobie a sos wręcz paskudny... Może faktycznie po paru piwach do zjedzenia zwłaszcza że tanio... Ale osobiście wole juz zrezygnowac z piwa i za 14zł zjeść coś porządnego w Asadzie.

Amrit to sieciówka... taki McDonald wśród kebabów..

Zamieszczone przez szkoda
                                  Zajrzyj do Asadu nie porzałujesz....
                                  Warszawska sekcja autogaleria.pl robi tam Night Spoty od kiedy zamknieto Amire

Jak idzie o baranine to chyba tylko Efez i kebab na rogu marszałkowskiej i świetokrzyskiej moga się z nim równać.
                                  pzdr
                                  ja jestem bardzo wybredny odnośnie jedzenia, jak dostaje zimne mieśo to od razu idę oddać i zabieram kase, jak dostaje mieśo odgrzewane z mikrofali to też oddaje, mieso ma być od razu z rożna a nie tam odgrzewane, bardzo dużo kebabów jadłem i jadam :wink: róg marszałkowskiej i świetokrzyskiej - tragedia, tu to dopiero lipa jest, przereklamowane,

PS. z ciekawości wybiorę się do tego Efez na francuskiej, bo dobrze stoi w rankingach, http://www.tvnwarszawa.pl/322,ranking.html

Komentarz

• meesha
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 145

tenże efes ma też placówkę na niepodległości róg odyńca - są naprawdę nieźli

Komentarz

• b707
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1272

Zamieszczone przez mozgi
                                      ja jestem bardzo wybredny odnośnie jedzenia, jak dostaje zimne mieśo to od razu idę oddać i zabieram kase, jak dostaje mieśo odgrzewane z mikrofali to też oddaje, mieso ma być od razu z rożna a nie tam odgrzewane, bardzo dużo kebabów jadłem i jadam :wink: róg marszałkowskiej i świetokrzyskiej - tragedia, tu to dopiero lipa jest, przereklamowane,
                                      Kolega mówi o tym w budynku wiza wi McDonalda? Bo ja tam nawet nie zaglądałem :P

Ja mówie o tej budce przy wejściu do metra. Byłem raz i wołowina była super.

A Efes polecam
                                      Adam

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mozgi, to zebys II raz w to samo miejsce nie poszedł jak raz oddasz....bo na drugi raz dadzą Ci jeszcze cos od siebie........ :szeroki_usmiech
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

ja aż takiech wymagań nie mam, raz do roku mniej więcej nachodzi mnie ochota na te śmieci
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• mozgi
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1128
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AKL 1.6 MPI 101 KM

właśnie wróciłem z niby super kebaba :evil:

tak każdy chwali kebaba Efes na francuskiej, że postanowiłem się wybrać, zaprosiłem więc swoją Niunie na niby ,,super" kebab. idziemy rozkopaną francuską mijamy pierwszy, drugi kebab i w końcu docieramy.

1. wchodzimy do środka, pierwsze sugestie są ok, dużo obcokrajowców, rodziny, żadnych dresów ( już zaczynam sie zastanawiać o co chodzi :roll:, bo przeważnie jak oni są to jedzenie jest spoko ), żadnych studentów, widać, że towarzystwo takie inne ( większość pod krawatem).
                                            2.Teraz najważniejsze, w końcu zjem kebaba: patrzę a tam nie ma kurczaka :evil: co ja teraz zamówię dziewczynie jak ona tylko to lubi :roll: a miało byc tak pięknie :twisted:
                                            3. Pani mówi, że kebab w bułce i w picie dają w okienku, ok w takim razie wyjdziemy kupimy i wrócimy. Namówiłem dziewczynę na niby ,, super" baraninę, dla niej zwykły 9zł, dla mnie porcja podwójna 13zł.
                                            4. Kupiliśmy i wchodzimy z tym kebabem do środka( do tego samego kebaba), już prawie siadamy a tu kelnerka cytuje:,, przepraszam, ale kebaba proszę zjeść na dworze bo tutaj tylko miejsce jest dla osób zamawiających dania z kebaba," wkurw.................... mnie!!! wyszliśmy!!!!
                                            5. ugryzłem kebaba i sie wróciłem i sie pytam jakie to jest mięso ,bo moje kupki smakowe nie zgadzają się, że to jest baranina a pani na to: ,, to jest baranina z wołowiną, takie mieszane" :shock:
                                            6. wygląd: całkiem, całkiem duży liść sałaty robi dobre wrażenie do gówni......smaku,
                                            mięso żylaste!!!! półsurowe!!! bułka zimna!!!! ale dobrze wypieczona

Gdybym został na miejscu to bym na 100% oddał te dwa kebaby, moja dziewczyna tylko raz ugryzła i zapytała ,,z skąd dowiedziałeś sie o tym ,,wspaniałym" kebabie czyżby z forum OCP ktoś ci go polecił"

Podsumowując: kebab Efes na francuskiej to pomyłka przez duże P!!! Nie ma wcale kurczaka, prawdziwej baraniny, sosy to chyba dobrze z wodą mieszają, bez smaku, a sos ostry - takie pojęcia u nich nie istnieje

Pozdrawiam prawdziwych smakoszy i już nie mam ochoty kolejnego kebaba testować.

Cała niedziela popsuta przez ,,super" kebaba.

Zamieszczone przez piotrek_os
                                            mozgi, to zebys II raz w to samo miejsce nie poszedł jak raz oddasz....bo na drugi raz dadzą Ci jeszcze cos od siebie........ :szeroki_usmiech
                                            PS. na Ursynowie w niektórych kebabach, mam prawie zakaz wchodzenia :lol: jak ktoś nie rozumie, że odgrzewanego mięsa nie jem to sorry, ja grzecznie proszę a ktoś mysli, że ja nie widzę i że z pojemnika mi nakłada i odgrzewa w mikrofali- ,,dziękuję bardzo, proszę o zwrot pieniędzy". w chińczykach niektórych w całej Warszawie też sie już nie pojawię :lol: :lol: bo nie rozumiem chińskiego :haha: :haha: :haha:

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez mozgi
                                              Cała niedziela popsuta przez ,,super" kebaba.
                                              widzę, że dużo Ci nie potrzeba :szeroki_usmiech
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez mozgi
                                                Kupiliśmy i wchodzimy z tym kebabem do środka( do tego samego kebaba), już prawie siadamy a tu kelnerka cytuje:,, przepraszam, ale kebaba proszę zjeść na dworze bo tutaj tylko miejsce jest dla osób zamawiających dania z kebaba," wkurw.................... mnie!!! wyszliśmy!!!!
                                                Też bym się wkur..ł :!:
                                                To ja kiedyś miałem trochę podobną sytuacje jednak z lepszym zakończeniem
                                                Jeszcze na studiach w ok 15 osób poszliśmy do baru i zamawiamy jedzenie (porcje obiadowe)+herbatę,cole,piwo kto co lubi.A jeden mój dobry kolega w sumie był po obiedzie i nic nie zamówił.
                                                pani do niego a pan co zamawia
                                                kolega nic dziękuje ale ja do towarzystwa bo już obiad zjadłem
                                                mądra pani na to jak pan nic nie zamówi to musi pan wyjść
                                                ja na to ,że chyba nic się nie stanie jak kolega nic nie zamówi
                                                na to pani :shock: niestety ale kolega będzie musiał wyjść :shock:
                                                na to ja to my w sumie wszyscy wyjdziemy
                                                no i wszyscy wyszliśmy.Zjedliśmy gdzieś indziej :lol: W skuli jednej osoby poszło jej ok. 15 osób -ta pani chyba na dbaniu o interesy się nie znała tym bardziej,że każdy brał obiad + trunek razy tyle osób :!: Po drugie jak można kogoś wyprosić jeśli nic nie zamówił :?:

Komentarz

• b707
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1272

Zamieszczone przez mozgi
                                                  5. ugryzłem kebaba i sie wróciłem i sie pytam jakie to jest mięso ,bo moje kupki smakowe nie zgadzają się, że to jest baranina a pani na to: ,, to jest baranina z wołowiną, takie mieszane" :shock:
                                                  Tym mnie kolega rozwalił... :szeroki_usmiech
                                                  Mozgi myślałeś że taki Amrit, Asad czy inne serwuja mięso ze 100% baraniny? Zajrzyj do jakiegoś zakładu zajmującego sie produkcją mięsa i podpytaj jaki jest skłąd... Ale nie u turka który go kroji a u firmy która zajmują się przetwórstwem mięsa. Większość baraniny to tak naprawdę mięso wołowe + czasem wieprzowe i baranina... Ale w większości wypadków jest to tzw łój barani...
                                                  Wiem trochę o tej branży bo od ponad roku uczestniczę w projektowaniu pewnego zakładu turecko-duńskiej firmy który będzie się zajmował właśnie produkcją kebabów. I w normalnej budzie a juz na pewno sieciowej wszystko jest baranino podobne... BA normą jest że pod nazwa baranina często znajduje sie wołowina i cielęcina itp... Ale nikt tego nie napisze bo juz tak się utarło że dobry Kebab musi być z baraniną... Więc wolą nazwać psa kotem byle tylko sprzedać... A i tak nikt różnicy nie zauważa.

Ja w Efezie parę razy byłem i nie żałowałem... Ostatnim czasy nie bo do Asada mam parę kroków.... Ale każdy lubi co innego wrońcu nie wszystkim Pan bóg dał identyczne kupki smakowe i wyczucie... Moja siostra potrafi doszukać się w każdym mięsie żylastości.

A znam też ludzi którzy zachwycają się budą "U Sąsiada" czy tym przy Reymonta... A dla mnie to samo co Amrit. Wiec może koledze zasmakuje... ale ja dziękuje. Wole Asada.
                                                  Zresztą jak ktoś gdzie indziej napisał każdemu zdarzają się "fuckupy" może miał kolega pecha i trafił na zły dzień. Kto wie...
                                                  Swego czasu jak Amira była czynna to też róznie to bywało i czesto robili naprawde genialnego Kebaba a od czasu do czasu mylili się w sosach lub mięso było lekko przypalone. Ale jak się trafiło na dobry dzień to próżno było szukac lepszego żarcia.

Asada koledze odrazu odradzam bo podobnie jak w śp Amirze Kebab tylko na cienkim.
                                                  pzdr
                                                  Adam

Komentarz

Pracuję...